V interiéru mají noční stolky jasně definované místo. Stojí u záhlaví postele a poslušně čekají, dokud jim svěříme potřebné drobnosti nebo dokud se z nich přímo z pos těle obsloužíme. Kromě nich jsou dnes v trendu praktické lavice “ obvykle ve stejném provedení jako postel, umístěné před ní. Jsou příjemným zpestřením ložnice, kromě úložného prostoru nabízejí i možnost posadit se.

Jde to i bez stolku
Stačí horizontálně zvětšen rám postele, který nabízí možnost něco odložit. Křehkým věcem se však raději vyhněte. Noční stolek nebo skříňka neklade vysoké nároky na úložný prostor. Klasikou byly a jsou stolky s dvěma zásuvkami. Pro někoho málo, pro jiného zbytečně mnoho. Sami zvažte, co všechno matrace do postýlky potřebujete a chcete mít z postele po ruce. A i podle toho vybírejte. Při nočním otáčení ve spánku byste je mohli shodit. Knížka to přežije bez újmy, horší by to bylo s sklenicí vody či džusu. Záhlaví s poličkami nebo se skříňkové dílem může zcela nahradit noční stolek.

Klasika zda experiment
Kdysi bylo trendem barevně i materiálově sladit noční stolek s postelí. Dnes už kombinace materiálů ani barev není tabu. K dřevěné posteli můžete kromě dřevěného použít i kovový či skleněný stolek. Neprohloupíte ani tehdy, pokud zvolíte kůží čalouněnou trojkombinaci dětské postele dvou stolků s lavicí. Podobně experimentovat můžete i při kovovém nebo čalouněném rámu.

Malé změny, velký efekt
Občas má člověk chuť na změnu. Ne vždy je na to prostor nebo finanční možnosti. Naštěstí, nemusíte měnit celý nábytek ložnice. Pouvažujte o jednoduchých změnách. Nově vymalovat jinou barvou, nalepit moderní samolepky, vyměnit závěsy a záclony nebo je jinak zavěsit. A hlavně, nenápadný noční stolek vyměnit za výraznější kus. Nemáte potřebný cit a zkušenost, abyste se pustili do takovéto proměny ? Zavolejte si někoho na pomoc. Kamarádka, jejíž interiér se vám líbí, vám jistě poradí. I interiérový architekt může okoukaný prostoru ložnice vdechnout nové kouzlo.

Schovat zda vystavit
Některé záhlaví a designové noční stolky nabízejí možnost věci odložit, čímž je vlastně postele pro děti vystaví na obdiv. Proto si před koupí takových modelů promyslete, zda vám odkládací plocha postačuje. Knihu či brýle skrývat určitě nemusíte. Jinak je to s hygienickými kapesníčky, léky či jinými drobnostmi. Ty si skrýš zaslouží. Pokud je chcete mít po ruce i z postele, volte raději typ se zásuvkami nebo dvířky.